Příprava frappe

Příprava tohoto nápoje není žádná věda, ale vyžaduje určitou dávku trpělivosti a pečlivosti, aby byl výsledek přesně takový, jaký si přejete. 

Ingredience:

Než se pustíme do samotného návodu, připravme si všechny potřebné ingredience a nástroje. 
Budete potřebovat:

Instantní kávu (výborná je ochucená)
Cukr (podle chuti)
Led (zhruba 10 kostek)
Mléko (čerstvé nebo kondenzované, podle preference)
Vodu (studenou nebo pokojové teploty)
Šlehač (ruční nebo elektrický)
Sklenici (ideálně vysokou a s širokým hrdlem)
Brčko


Krok 1: Příprava kávy
Prvním krokem k dokonalému frappe je příprava samotné kávy. 
Vezměte lžičku instantní kávy a přidejte ji do malé misky.
Pokud máte rádi sladší nápoje, přidejte také jednu nebo dvě lžičky cukru. 
Zalijte směs trochou vody, ideálně tak dvě nebo tři lžice, a začněte šlehat. 
Použijete-li elektrický šlehač, bude to rychlejší a snadnější, ale i ruční šlehač splní svůj účel. 
Míchejte, dokud nevznikne hustá, krémová pěna.

Konzistence směsi by měla být taková, aby pěna držela tvar a nespadla.

Krok 2: Přidání ledu
Nyní přichází na řadu led. 
Do připravené vysoké sklenice vložte zhruba 10 kostek ledu. 
Množství ledu můžete upravit podle své chuti a preferencí, ale led slouží k ochlazení a zároveň k vytvoření osvěžující konzistence nápoje.

Krok 3: Smíchání ingrediencí
Do sklenice s ledem nalijte připravenou kávovou pěnu. 
Poté dolijte sklenici studenou vodou, až po okraj. 
Pokud preferujete mléčné nápoje, můžete místo vody použít mléko, nebo kombinaci obojího. 
Mléko dodá nápoji jemnější a lahodnější chuť.
Pro ty, kteří mají rádi sladké, lze místo běžného mléka použít kondenzované mléko, které přidá na krémovosti a sladkosti.


Krok 4: Míchání a servírování
Nyní je třeba vše důkladně promíchat. 
Můžete použít dlouhou lžičku nebo speciální mixér na frappé. 
Míchejte, dokud se všechny složky dobře nespojí a nevznikne homogenní směs. 
Pokud používáte mixér, stačí několik rychlých impulzů.


Krok 5: Finální úpravy a podávání
Jakmile je frappe připravené, můžete ho ještě ozdobit podle své fantazie. 
Přidat můžete trošku šlehačky, posypat kakaem nebo skořicí, nebo dokonce přidat čokoládové hoblinky či karamelový sirup. 
Možnosti jsou nekonečné a záleží pouze na vaší kreativitě a chuti.


Hotové frappe podávejte s brčkem, ideálně v široké sklenici, aby se dala dobře promíchat každá vrstva nápoje. 

Tipy a triky pro dokonalé frappe:

Experimentujte s chutěmi: Zkuste přidat mátový sirup, vanilkový extrakt nebo dokonce lžičku kakaa pro odlišnou chuťovou variaci.

Káva je základ: Můžete využít ochucené kávy rozpustné, které máme v naší nabídce