Vlastnosti černého čaje. 

Černý čaj obsahuje vysokou koncentraci flavonoidů – sloučenin, které oddalují proces stárnutí. Zachycují volné radikály kyslíku a neutralizují jejich působení. Je známo, že volné radikály přispívají k mnoha nemocem, poškozují buňky a urychlují proces stárnutí. Pokud chcete pečovat o své zdraví a pohodu, měli byste každý den sáhnout alespoň po jednom šálku černého čaje. Sloučeniny obsažené v černém čaji také zlepšují stav pokožky a zpomalují procesy stárnutí v ní probíhající. Čaj navíc pomůže i při otravě a to díky taninu, látce vázající toxiny, díky tomu je  účinným lékem na otravu. 

Správně provedený oxidační proces (nazývaný také jako fermentace) dává čaji aroma, chuť a intenzivní barvu.

Černý čaj se nazývá plně fermentovaný.

Vaření černého čaje.

Správné louhování má pro vlastnosti čaje velký význam. Pokud chcete pít čaj, který vás povzbudí a dá vám energii, louhujte čaj dvě minuty. Během této doby čaj uvolní do vody nejvyšší dávku kofeinu. Pokud však chcete pít nálev, který vás uklidní a uvolní, měli byste čaj louhovat tři až pět minut. Doba louhování závisí i na dalších faktorech. Jednou z nich je listová frakce, tedy čím jemnější, tím kratší doba louhování. Kromě toho záleží také na tvrdosti vody, čím tvrdší voda, tím delší doba louhování. 

Rychlé info Naše tipy Novinka
Sypaný čaj Darjeeling - černýSypaný čaj Darjeeling - černý

Sypaný čaj Darjeeling - černý

Skladem
108 Kč
Indický černý čaj patří k jedním z nejkvalitnějším na trhu a jeho skvělá chuť se projeví již po několika minutách louhování.