Jak kávu správně balit.
Pro uchování čerstvosti kávy je potřeba dodržet pár zásad, aby si upražená káva co nejdéle uchovala své jedinečné chuťové vlastnosti a aroma, je nutné kávu ochránit před vzduchem.
Vlivem přístupu kyslíku může káva postupně zvětrat a tím pádem přichází o to nejzásadnější, kvůli čemu čerstvě praženou kávu máme rádi a to je skvělá chuť.
Naše káva je balená do sáčků pár hodin po upražení. Materiál sáčku je tvořen třemi vrstvami (OPP/AL/PE), které zaručují nejlepší ochranu před světlem, kyslíkem a vlhkostí.
Sáček s jednosměrným ventilem - Jelikož káva po upražení káva dál pracuje, tak se ze zrnek uvolňuje oxid uhličitý (CO2) v délce několika dnů.
Právě proto je každý sáček vybaven jednosměrným ventilem, který nedovolí propustit nežádoucí vzduch dovnitř sáčku, ale zároveň umožňuje oxidu uhličitému z pytlíku unikat.
Může se stát že ucítíte výraznou vůni i z neotevřeného sáčku. To je proto že si káva uvnitř přirozeně vytváří svou ochranou bariéru.
Bez ventilu by se sáček s čerstvě praženou kávou nafukoval.
Rada pro znalce kávy:
Káva po upražení potřebuje i několik dní na to, aby se její chuť mohla stabilizovat.
Je vhodné nechat kávu cca tři dny od pražení odpočinout. Pro přípravu espressa, je vhodná doba až 1 týden.
Doporučená spotřeba zrnkové kávu je do 3 až 4 měsíců.