Degustační set - Zrnkové kávy Arabica

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (2)Počet hvězdiček je 5 z 5
Akce -4% Akce až 50%
3 body do věrnostního systému

Výhodný set 3 káv 100% Arabica Více

Výrobce: DzumDzumKód produktu: P00175Doprava a platba

Běžná cena 415 Kč. Ušetříte 4% (16 Kč) 399 Kč

Skladem
ks

Výhodný set 3 káv 100% Arabica Více

Výrobce: DzumDzumKód produktu: P00175Doprava a platba

Set 3 káv je ve složení 100% Arabica. Kávy jsou  dodávány v 250g balení. Set obsahuje:

... více informací ...

Zrnková káva Malawi Mapanga AA 250g 100% Arabica

Nedaleko vynikajících kávových oblastí Afriky – Tanzanie a Zambie – se nachází další, malá země, kterou by všichni milovníci Arabiky rozhodně měli znát. 
Řeč je samozřejmě o Malawi, které se nachází v jihovýchodní části kontinentu. 
Historie pěstování kávy v této zemi sahá až do 19. století, Arabica musela o své postavení na zemědělském trhu Malawi dlouho bojovat. 
Farmy se zaměřovaly především na produkci čaje, tabáku a ořechů. 
Poté, co stát znovu získal nezávislost, se kultura pěstování kávy změnila.
V současné době má Malawi jak rozsáhlé plantáže, tak malé farmy o rozloze 1–2 hektary. 
Na výrobě Arabiky se podílí asi 2000-3000 lidí. 
Ročně země vyprodukuje téměř 25 000 sáčků kávy. 
V Malawi se kávovníky obvykle vyskytují v nadmořské výšce 900-2500 m n. m. 
Nejvýznamnější oblasti pěstování Arabiky jsou: Thyolo, Mulanje, Zomba, Mangochi a Misuku Hills. 
Malawijská arabika roste v neobyčejném prostředí křišťálového jezera a tropických lesů. 
Přestože se země nachází v suchém rovníkovém klimatickém pásmu, na jejím území je mnoho míst s jedinečnými mikroklimatickými podmínkami. 
Na malawských náhorních plošinách se průměrné teploty pohybují od 16 do 24 ℃, s ročními srážkami 1500 mm. 
Arabica se v zemi sklízí od května do září. 
Káva se zpracovává „mokrou“ metodou.
V chuti Malawi Arabica dominují chutě hořké čokolády smíchané s tóny kandovaných citrusových plodů.

Stupeň pražení - 3/5
Kyselost - 1/5
Chuť - 5/5

Zrnková káva Brasil Santos 250g 100% Arabica

Chuť brazilské kávy by jistě nebyla tak známá po celém světě, kdyby nebylo města Santos. V tomto přístavním městě začíná cesta skvělé kávy z jihoamerických plantáží do nejvzdálenějších oblastí zeměkoule. 
Je skoro nemožné si představit brazilskou kávu bez druhu Santos a i stejně těžké je si představit toto město bez tohoto aromatického nápoje. Díky kávě se Brazílie stala skutečnou obchodní velmocí. 
V současné době je více než 87 % brazilské kávy vyváženo ze Santosu.
Santos je nejen název nejrušnějšího přístavu Jižní Ameriky, ale především druh lahodné kávy. 
Arabica Brazil Santos je pěstována především v oblastech São Paulo a Minas Gerais, kde jsou četné malé kávové plantáže. 
Místní farmy se většinou nacházejí v oblastech se specifickým mikroklimatem a jedinečnými geologickými podmínkami. 
Kávy pěstované na takových místech jsou té nejvyšší kvality. 
Santos Arabica se pěstuje v oblastech ležících kolem 600-1200 m nm. 
Období sklizně je od května do září. 
Tradiční Arabica Brazil Santos se zpracovává „nasucho“ přirozeně. 
Kávová zrna jsou umístěny na betonových terasách, kde jsou na nějaký čas vystaveny brazilskému slunci. 
Zrna proto schnou v přímém kontaktu s dužninou, což má značný vliv na chuťový profil kávy. 
Tento způsob sušení dodává kávě sladký a ovocný nádech.
Arabica Santos je považována za jednu z nejlepších brazilských káv. 
Jeho jemnou a vyváženou chuť bezpochyby ocení milovníci klasických káv. 
Tato brazilská káva je známá svou jemností, umírněným, lehce nasládlým aroma a nízkou kyselostí. 
Arabica Brazil Santos však není úplně bez chuťových nuancí. 
Oříškové, karamelové, skořicové, medové a čokoládové tóny mu dodávají jedinečný charakter. 
Z této Arabiky se dá připravit výborná turecká káva, ristretto, nebo cappuccino.

Stupeň pražení - 3/5
Kyselost - 1/5
Chuť - 3/5

Zrnková káva Papua New Guinea Sigri A 250g 100% Arabica

Papua Nová Guinea je mimořádně tajemný kout, který se nachází téměř na okraji světa. 
Země fascinující kulturou a rajskou přírodou se nachází v Oceánii, ve východní části Nové Guineje a na sousedních ostrovech. 
Káva se pravděpodobně objevila na Papui Nové Guineji v 19. století díky německým a britským kolonistům. 
Komerční výroba Arabiky však začala až ve 20.letech 20.století, kdy se na území země objevila odrůda Blue Mountain z Jamajky .. 
Dnes je káva jedním z předních exportních produktů Papuy Nové Guineje. 
Produkcí Arabiky se zabývá téměř 2,5 milionu lidí. 
Převládají malé kávové zahrádky (1-2 ha), kde vedle kávovníků jsou další užitkové rostliny. 
Celých 85 % kávy pochází od malých pěstitelů. 
Celková plocha pěstování Arabiky v Papui Nové Guineji je přibližně 87 000 hektarů. 
Ročně země vyprodukuje 100 000-800 000 pytlů kávy. 
Podíl papuánské arabiky na světovém trhu je pouze 1 %.
Arabica na Papui-Nové Guineji se pěstuje především na vysočině, v nadmořské výšce 1500-2000 m n. m. 
Mezi hlavní kávové oblasti země patří: Simbu, Eastern Highlands, Western Highlands, Morobe a East Sepik. 
Vlhké, rovníkové klima a vulkanické půdy poskytují kávovníkům optimální podmínky pro rozvoj. 
V Papui Nové Guineji se Arabica vyrábí nejčastěji organicky. 
Období sklizně je od dubna do září . 
Arabica se sklízí ručně . Plody se zpracovávají „za mokra“ . 
Vzhledem k přísným standardům hodnocení kávy v této zemi se Arabica z Papuy-Nové Guineje vyznačuje velmi dobrou kvalitou.
Bohatý chuťový profil zahrnuje šťavnaté červené ovoce, výrazné bylinky a jemné květiny. 
Nechybí ani karamelová, čokoládová a ořechová hloubka. 
V papuánské Arabice se sladkost prolíná s kořením a jemnost se silou . 
Celek zdobí citrusové aroma se zemitými a dřevitými akcenty. 
Z této Arabiky se dá připravit skvělé espresso, cappuccino a latte.

Stupeň pražení - 3/5
Kyselost - 1/5
Chuť - 3/5