Zrnková káva Colombia Excelso
Výrobce: DzumdzumKód produktu: DCZ4 Doprava a platba
Zrnková káva Colombia Excelso 100% Arabica v balení 250g , 500g a 1kg Více
Zrnková káva Colombia Excelso 100% Arabica v balení 250g , 500g a 1kg
Kolumbie, země která se nachází na severozápadě Jižní Ameriky, je v současnosti jedním ze tří největších producentů kávy na světě.
Přestože je země známá svými četnými sociálními a kulturními kontrasty, výroba kávy Arabika je založena na společných hodnotách všech pěstitelů.
Odhodlání, se kterým farmáři přistupují k pěstování kávy, je zárukou té nejvyšší kvality.
V této jihoamerické zemi vyrábí kávu více než 500 000 rodin. V Kolumbii většinou převažují malé farmy.
Plocha u většiny plantáží nepřesahuje 2 ha.
Veškeré práce, jak během sklizně, tak i po ní, provádějí sami zemědělci.
Kolumbie ročně vyrobí přibližně 11 milionů pytlů Arabiky.
Přes 85 % kávy jde na export do celého světa.
Kolumbijská káva se pěstuje v nadmořských výškách okolo 1200-2000 m n. m.
V Kolumbii je takových oblastí asi 10 %.
Průměrné roční teploty se tam pohybují od 17 °C do 24 °C.
Optimální podmínky pro kávovníky, jsou zajištěny mírnými srážkami a konstatními slunečními paprsky.
Kávové plantáže jsou většinou na svazích hor v pásu, který se táhne od jihu k severu.
Hlavní pěstitelské oblasti Arabiky jsou Medellin, Ibague Manizales, Cali, Neiva a Popayan.
Díky specifickým geografickým a mikroklimatickým podmínkám lze kávu sklízet téměř po celý rok.
Hlavní sezóna sklizně je však od září do prosince a pak od března do června.
Plody kávy se sbírají ručně. Káva se zpracovává „za mokra“, poté se suší na slunci a ručně třídí.
Excelso je označení kolumbijské kávy kvůli velikosti zrn.
Arabica Colombia Excelso má poměrně velká zrna o rozměrech 15-16 mm (o něco menší než Supremo).
Arabica Colombia Excelso je dokonale vyrovnaná s čistou chutí a jemnou sladkostí.
Tajemství kolumbijské kávy je ve skvělé harmonii všech v ní přítomných tónů.
Čokoládový základ obsahuje nádechy ořechů a citrusů.
Skvělým detailem kolumbijské kávy je její brusinková kyselost.
Kolumbijská káva je extrémně výrazná díky svému intenzivnímu, čokoládově-citrusovému aroma.
Z této Arabiky se dá připravit lahodné latte.
Stupeň pražení - 3/5
Kyselost - 2/5
Chuť - 4/5
Druh kávy | 100% Arabica |
---|