Zrnková káva Colombia Supremo - Balení: 1 Kg

4 body do věrnostního systému

Zrnková káva Colombia Supremo 100% Arabica v balení 250g , 500g a 1kg Více

Výrobce: DzumDzumKód produktu: DCZ3-3Doprava a platba

425 Kč

Varianta neexistuje

Skladem
ks

Zrnková káva Colombia Supremo 100% Arabica v balení 250g , 500g a 1kg Více

Výrobce: DzumDzumKód produktu: DCZ3-3Doprava a platba

Zrnková káva Colombia Supremo 100% Arabica v balení 250g , 500g a 1kg
... více informací ...

Kolumbie je nepochybně zemí mimořádných rozmanitostí. Různé geografické a klimatické podmínky a četné sociální kontrasty však nejsou překážkou rozvoje kolumbijského kávového průmyslu. 
Počátky pěstování Arabiky v Kolumbii sahají už do 17. století, ale teprve až ve druhé polovině 19. století kolumbijská káva získala značný význam na mezinárodním trhu. 
V současnosti tvoří Arabica pěstovaná v Kolumbii až 10 % světové produkce. 
O kvalitu kolumbijské kávy se stará Národní federace producentů kávy (Federación Nacional de Cafeteros).
Kolumbijská arabika se pěstuje v nadmořských výškách okolo 1200-2000 m n. m. 
Vysokohorský terén, rovníkové klima a úrodná půda, vulkanického původu, poskytují kávovníkům vše, co potřebují pro vynikající růst. 
Kolumbijské kávové plantáže jsou obvykle malé a většinou na nich pracují celé rodiny. 
V Kolumbii se pěstováním arabiky zabývá více než 500 000 farem. 
Plantáže jsou poměrně dost rozptýlené a hlavní kávová oblast se nachází podél And. 
Kávovníky obvykle nerostou na plném slunci, ale jsou pod stínem jiných rostlin. 
Kolumbie si stále zachováva tradiční metody pěstování Arabiky. 
Sklizeň i třídění kávy se zde provádí ručně. 
Hlavní sezóna sklizně je však od září do prosince a pak od března do června.
Plody kávy se sbírají ručně. Káva se zpracovává „za mokra“, poté se suší na slunci a ručně třídí. 
Supremo je označení kávy kvůli velikosti zrn. 
Největší zrna má Kolumbie Supremo Arabica, rozměr 17-18 mm. 
Supremo je také označení nejvyšší třídy kolumbijských káv.
Čokoládovou sladkost umocňují osvěžující citrusové tóny a jemné tóny ořechů a hnědého cukru. 
Sladkost kolumbijské Arabiky je skryta v jejím karamelovém a kakaovém aroma. 
Arabica Colombia Supremo je díky své příjemné ovocné kyselosti dokonale vyvážená. 
Oproti Excelso zaujme větší jemností. 
Z této Arabiky se dá připravit skvělé espresso.

Stupeň pražení - 3/5
Kyselost - 2/5
Chuť - 4/5