Zrnková káva Indonesia Java Jampit - Balení: 1 Kg

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (1)Počet hvězdiček je 3 z 5
4 body do věrnostního systému

Zrnková káva Indonesia Java Jampit 100% Arabica v balení 250g , 500g a 1kg Více

Výrobce: DzumDzumKód produktu: DCZ6-3Doprava a platba

450 Kč

Varianta neexistuje

Skladem
ks

Zrnková káva Indonesia Java Jampit 100% Arabica v balení 250g , 500g a 1kg Více

Výrobce: DzumDzumKód produktu: DCZ6-3Doprava a platba

Zrnková káva Indonesia Java Jampit 100% Arabica v balení 250g , 500g a 1kg
... více informací ...

Neméně rozmanitou nabídkou chutných káv se může pochlubit Indonésie.
Každý z ostrovů patřících do souostroví má svůj jedinečný kávový charakter. 
Počátky pěstování Arabiky v Indonésii jsou však neodmyslitelně spjaty s malebnou Jávou. 
První plantáže v jeho oblasti založili Nizozemci na počátku 18. století a brzy se ostrov stal hlavním producentem kávy na světovém trhu. 
V současné době je Indonésie na čtvrtém místě seznamu kávových magnátů. 
V Javě se vyrábí především robusta. Pouze 10 % jávské kávy tvoří arabika, kterou znalci vysoce oceňují.
Na Jávě je nejvýznamnější kávová oblast Djampit (Jampit), která se nachází ve východní části ostrova. 
Rozsáhlé plantáže, které se tam nacházejí, patří k nejstarším v Indonésii. 
Zatímco typické farmy na ostrově mají 1-5 ha, největší statky pokrývají i více než 500 ha. 
Arabica Java Jampit se pěstuje na náhorní plošině Ijen, která je součástí vulkanického komplexu. 
Jávská káva roste v nadmořské výšce asi 750-1550 m n. m. 
Díky úrodné půdě a vydatným srážkám může růst v perfektních podmínkách. 
Arabica na Jávě se sklízí od července do září. 
Káva se zpracovává nejčastěji „za mokra“.
Arabica Java je skvělou nabídkou pro všechny milovníky orientálních čokoládových sladkostí. 
Charakteristické - indonésko - zemité akcenty nezbavují jávskou kávu její jemnosti . 
Java Arabica je skvělá především, pro její osvěžující stránky. 
Káva vás překvapí jemnými i výraznějšími nuancemi. 
Náznaky citrusů se zde prolínají s chutí mandlí, medu a dokonce i švestek . 
Bohatost chuti podtrhuje sladká, ořechově-čokoládová vůně. 


Stupeň pražení - 3/5
Kyselost - 2/5
Chuť - 4/5