Zrnková káva Panama Don Pepe SHG - Balení: 500 g


Zrnková káva Panama Don Pepe SHG 100% Arabica v balení 250g , 500g a 1kg Více

Výrobce: DzumDzumKód produktu: DCZ9-2Doprava a platba

235 Kč

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

Skladem
ks

Zrnková káva Panama Don Pepe SHG 100% Arabica v balení 250g , 500g a 1kg Více

Výrobce: DzumDzumKód produktu: DCZ9-2Doprava a platba

Zrnková káva Panama Don Pepe SHG 100% Arabica v balení 250g , 500g a 1kg
... více informací ...

Krásná příroda, barevná kultura a jedinečné mikroklima – tak vypadá Panama. 
Země plná překvapení se nachází na hranici mezi Severní a Jižní Amerikou, obklopená Karibským mořem a Tichým oceánem. 
Přestože Panama nepatří k zemědělským velmocím, může se pochlubit unikátní kávou, která je snem všech fajnšmekrů. 
Arabica se zde poprvé objevila v devatenáctém století díky evropským přistěhovalcům. 
Dlouho však byla pouze okrajová plodina. 
Produkce kávy začala nabývat na významu až v posledních desetiletích. 
Panamská arabika je dnes považována za vzácný exemplář. 
Země produkuje kolem 50 000-100 000 pytlů kávy ročně. 
Zatímco celková produkce Panama Arabica neustále klesá, nejlepší plantáže zažívají boom. 
Celková plocha pěstování kávy v Panamě je 22 400 hektarů. 
Dominují malé farmy s průměrnou výměrou 1-10 ha. 
Pěstováním Arabiky se z velké části zabývají domorodí obyvatelé Gnabes Bougle, pro které jsou plantáže primárním zdrojem obživy. 
Celých 82 % panamské kávy tvoří Arabica.
Nejvýznamnější kávovou oblastí Panamy je provincie Chiriquí, která se nachází v západní části země. 
Nejlepší panamská Arabica pochází z údolí Boquete, které se nachází v blízkosti největší aktivní sopky v zemi (Volcán Barú). 
Hornatý terén a úrodná sopečná půda jsou však jen částí kávového bohatství Panamy. 
Vynikající chuť Arabiky je dána především úžasnými mikroklimatickými podmínkami. 
Vítr nad horami zahaluje kávové plantáže jemnou mlhou. 
Výsledkem je, že plody dozrávají pomalu a chuťový profil kávy Panama je bohatý a sladký. 
Plantáže Arabiky se nacházejí v nadmořské výšce 1200-1650 m n. m. 
Zemědělci přistupují ke všem fázím výroby s velkou pečlivostí – od sklizně až po zpracování. 
Plody se sklízí od listopadu do března. 
V Chiriquí jsou speciální zpracovatelské stanice a mlýny, které zajišťují nejvyšší kvalitu panamské kávy. 
Arabica se zpracovává především „mokrou“ metodou. 
Káva Panama SHG pochází z plantáží nacházejících se v nadmořské výšce více než 1500 m n. m., díky čemuž se vyznačuje zvláštní chutí.
Panama káva nabízí výrazný čokoládovo-oříškový požitek s jedinečnými karamelovými a ovocnými odlesky. 

Stupeň pražení - 3/5
Kyselost - 1/5
Chuť - 3/5