Zrnková káva Robusta Vietnam - Balení: 500 g

3 body do věrnostního systému

Zrnková káva Robusta Vietnam 100% Robusta v balení 250g , 500g a 1kg Více

Výrobce: DzumDzumKód produktu: P00141-2Doprava a platba

374 Kč

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

Skladem
ks

Zrnková káva Robusta Vietnam 100% Robusta v balení 250g , 500g a 1kg Více

Výrobce: DzumDzumKód produktu: P00141-2Doprava a platba

Zrnková káva Robusta Vietnam 100% Robusta v balení 250g , 500g a 1kg
... více informací ...

Čerstvě pražená zrnková káva, která pochází přímo z farem s ručním sběrem ve Vietnamu. 
Robusta káva z Vietnamu.
Možná nevíte že Vietnam je druhým největším producentem kávy na světě.
Zatímco ostatní země produkují především zrna Arabica, tak Robusta je přední odrůdou kávy ve Vietnamu.
Arabica je považována za vysoce kvalitní kávu vhodnou pro espresso nápoje, zatímco Robusta se používá třeba pro výrobu instantní kávy.
Tento fakt se, ale postupně mění, protože se čím dál více začíná prosazovat vysoce kvalitní káva Robusta.
Jaká je ale káva Robusta a proč se tolik liší od zrn Arabica od jiných velkých producentů? 
Pojďme se blíže podívat na tuto odrůdu kávy.

Primární oblastí produkující kávu ve Vietnamu je Central Highlands na jihozápadě země.
Tato oblast s vysokou nadmořskou výškou se soustředí na město Dalat, které bylo v nedávné minulosti využíváno jako horské útočiště pro francouzské kolonisty sídlící v Ho Či Minově Městě.
Vzhledem k vysoké nadmořské výšce této oblasti je mnohem chladnější než nížiny poblíž oceánu. V kombinaci s bohatou sopečnou půdou to také poskytuje dokonalé prostředí pro pěstování kávy.
Vietnam je nyní největším producentem zrn Robusta a celkově druhým největším světovým producentem kávy.

Vlastnosti kávy:
Vysoký obsah kofeinu
Mezi zrny Robusta a Arabica je několik rozdílů, ale obsah kofeinu je ten největší.
Robusta má v průměru dvojnásobný obsah kofeinu než Arabica. Vzhledem k tomu, že kofein je přirozeně hořký, díky tomu jsou zrna Robusty hořčí ve srovnání s Arabikou.
Díky vysokému obsahu kofeinu jsou zrna Robusta také ideální pro zpracování na instantní kávu nebo čistý kofein.
Zrna Robusta však mají jedinečnou chuť, kterou lze získat při správném upražení.

Stupeň pražení - 3/5
Kyselost - 2/5
Chuť - 4/5

Složení:  100% Robusta