Vlastnosti čaje Rooibos.

Čaj Rooibos se vyrábí z čajovce kapského, který se pěstuje výhradně v Jihoafrické republice.

V překladu je jeho název červený keř.

Jeho původ sahá až do roku 1772.  Chuť má jemně nasladlou a barvu sytě červeno hnědou.

Složení a léčivé účinky Rooibosu.

Je vhodný na uvolnění dětských kolik. Také se podává dětem, které v noci špatně spí a jsou neklidné.

Čaj neobsahuje kofein, ale má i povzbudivé účinky. V této souvislosti uvádíme následující porovnání. 

Obsah ve 2dl čaje Rooibos: 0,07 mg železa a mědi,

                                              12 mg draslíku,

                                               6,16 mg sodíku,

                                               1,57 mg hořčíku,

                                               0,22 mg fluoru 

                                               0,04 mg manganu a zinku.

Kyselost nápoje je 5,3 pH a obsah teinu 6 %.

Výborně působí proti depresím a úzkostem. Skvěle podporuje trávení a je vhodný pro lidi, kteří bojují s nadváhou.

Skvěle se pije horký i ledový.