Vlastnosti zeleného čaje 

Nabídka našich zelených čajů je z tradičních a ceněných odrůd čínského čaje. Velice kvalitní čaje pocházejí od respektovaných dodavatelů z Číny, Japonska a dalších asijských zemí, včetně regionu Středního východu. 

Zelené čaje jsou ceněny hlavně pro svou chuť a zdravotní přínosy.

Odrůd zelených čajů je několik desítek, které se od sebe liší chutí, obsahem kofeinu, theinu a katechinů. Každý druh zeleného čaje se navíc pěstuje jinak, liší se i procesem oxidace nebo způsobem jeho finální přípravy.

Mnoholeté výzkumy ukázaly že zelený čaj je bohatý na vitamíny a blahodárně působí na fungování mnoha orgánů v našem těle. Dále je také výborným zdrojem antioxidantů, které ozdravně působí na náš organismus. Čaj může mít uklidňující, nebo povzbuzující účinek, zlepšuje metabolismus a způsobuje nižší vstřebávání tuků.

Kromě jedinečné chuti zlepšuje látkovou výměnu a podporuje oběhový systém. Prokazatelně předchází neoplastickým onemocněním. Hodně oblíbený je mezi lidmi s cukrovkou 2. typu.

Příprava zeleného čaje

Podle druhu čaje se určuje, jak ho správně vařit a jaký typ nádoby použít. Obecně platí, že čas vaření zeleného čaje je od 1,5 minuty do 3 minut. Když budete louhovat 4 minuty nebo déle, výsledná chuť bude mnohem intenzivnější. Doba louhování závisí na teplotě použité vody. Kratší dobu louhovaný nálev má povzbuzující vlastnosti a poskytuje pocit osvěžení. Při delším louhování působí relaxačně a uklidňujícím dojmem. K přípravě zeleného čaje se nepoužívá vroucí voda. Voda o teplotě 60 ° a nepřesahující 80 ° je mnohem vhodnější. Čaj se může louhovat dvakrát až třikrát, dle druhu použitého čaje, přičemž si zachová výbornou chuť a vůni, ale jemně ztrátí na síle.

Rychlé info Naše tipy Novinka
Sypaný čaj Gunpowder - zelenýSypaný čaj Gunpowder - zelený

Sypaný čaj Gunpowder - zelený

Skladem
65 Kč
Vyrábí se v Číně, kde je klasifikován jako perlové čaje, tedy svinuté do kuliček, které se rozvinou až během vaření.