Speciální balíček zrnkové kávy + retro mlýnek na kávu

8 bodů do věrnostního systému

Cena
849 Kč

Výrobce

Kód produktu
P00215

Skladem
ks

Super akce pro všechny milovníky kávy. Více

Dopřejte si čas pro sebe a VYCHUTNEJTE SI KÁVU Z NEJLEPŠÍCH PLANTÁŽÍ SVĚTA. Její chuť a vůně Vás dostane. 

... více informací ...

Specialní degustační set obsahuje:

1 ks. Krásný stylový ruční mlýnek na kávu vyrobený z kvalitního dřeva a s nastavitelnou hrubostí mletí.

Mlýnek má protiskluzové podložky.

Plně funkční ruční mlýnek je zároveň i krásná dekorace na Vaši chalupu, byt či dům.

Tradiční ruční mlýnek v retro stylu potěší všechny milovníky kávy, kteří si potrpí na čerstvě umletou a voňavou kávu.

- jednoduchá obsluha
- výsuvná zásuvka na umletou kávu
- stylový retro styl
- nastavitelná hrubost mletí
- snadná údržba

Parametry:
výška: 16 cm
šířka 9,5 cm
hloubka: 9,5 cm
materiál: dřevo, kov

1 ks. Zrnková káva Robusta Vietnam 250g

Čerstvě pražená zrnková káva, která pochází přímo z farem s ručním sběrem ve Vietnamu. 
Robusta káva z Vietnamu.
Možná nevíte že Vietnam je druhým největším producentem kávy na světě.
Zatímco ostatní země produkují především zrna Arabica, tak Robusta je přední odrůdou kávy ve Vietnamu.
Arabica je považována za vysoce kvalitní kávu vhodnou pro espresso nápoje, zatímco Robusta se používá třeba pro výrobu instantní kávy.
Tento fakt se, ale postupně mění, protože se čím dál více začíná prosazovat vysoce kvalitní káva Robusta.
Jaká je ale káva Robusta a proč se tolik liší od zrn Arabica od jiných velkých producentů? 
Pojďme se blíže podívat na tuto odrůdu kávy.

Primární oblastí produkující kávu ve Vietnamu je Central Highlands na jihozápadě země.
Tato oblast s vysokou nadmořskou výškou se soustředí na město Dalat, které bylo v nedávné minulosti využíváno jako horské útočiště pro francouzské kolonisty sídlící v Ho Či Minově Městě.
Vzhledem k vysoké nadmořské výšce této oblasti je mnohem chladnější než nížiny poblíž oceánu. V kombinaci s bohatou sopečnou půdou to také poskytuje dokonalé prostředí pro pěstování kávy.
Vietnam je nyní největším producentem zrn Robusta a celkově druhým největším světovým producentem kávy.

Vlastnosti kávy:
Vysoký obsah kofeinu
Mezi zrny Robusta a Arabica je několik rozdílů, ale obsah kofeinu je ten největší.
Robusta má v průměru dvojnásobný obsah kofeinu než Arabica. Vzhledem k tomu, že kofein je přirozeně hořký, díky tomu jsou zrna Robusty hořčí ve srovnání s Arabikou.
Díky vysokému obsahu kofeinu jsou zrna Robusta také ideální pro zpracování na instantní kávu nebo čistý kofein.
Zrna Robusta však mají jedinečnou chuť, kterou lze získat při správném upražení.

Stupeň pražení - 3/5
Kyselost - 2/5
Chuť - 4/5

Složení:  100% Robusta

1 ks. Zrnková káva Brasil Santos 250g

Zrnková káva Arabica Brasil s příchutí Crème Brulee Více 

Chuť brazilské kávy by jistě nebyla tak známá po celém světě, kdyby nebylo města Santos. V tomto přístavním městě začíná cesta skvělé kávy z jihoamerických plantáží do nejvzdálenějších oblastí zeměkoule. 
Je skoro nemožné si představit brazilskou kávu bez druhu Santos a i stejně těžké je si představit toto město bez tohoto aromatického nápoje. Díky kávě se Brazílie stala skutečnou obchodní velmocí. 
V současné době je více než 87 % brazilské kávy vyváženo ze Santosu.
Santos je nejen název nejrušnějšího přístavu Jižní Ameriky, ale především druh lahodné kávy. 
Arabica Brazil Santos je pěstována především v oblastech São Paulo a Minas Gerais, kde jsou četné malé kávové plantáže. 
Místní farmy se většinou nacházejí v oblastech se specifickým mikroklimatem a jedinečnými geologickými podmínkami. 
Kávy pěstované na takových místech jsou té nejvyšší kvality. 
Santos Arabica se pěstuje v oblastech ležících kolem 600-1200 m nm. 
Období sklizně je od května do září. 
Tradiční Arabica Brazil Santos se zpracovává „nasucho“ přirozeně. 
Kávová zrna jsou umístěny na betonových terasách, kde jsou na nějaký čas vystaveny brazilskému slunci. 
Zrna proto schnou v přímém kontaktu s dužninou, což má značný vliv na chuťový profil kávy. 
Tento způsob sušení dodává kávě sladký a ovocný nádech.
Arabica Santos je považována za jednu z nejlepších brazilských káv. 
Jeho jemnou a vyváženou chuť bezpochyby ocení milovníci klasických káv. 
Tato brazilská káva je známá svou jemností, umírněným, lehce nasládlým aroma a nízkou kyselostí. 
Arabica Brazil Santos však není úplně bez chuťových nuancí. 
Oříškové, karamelové, skořicové, medové a čokoládové tóny mu dodávají jedinečný charakter. 
Z této Arabiky se dá připravit výborná turecká káva, ristretto, nebo cappuccino.

Stupeň pražení - 3/5
Kyselost - 1/5
Chuť - 3/5

1 ks. Zrnková káva směs 80% Arabica 20% Robusta 250g

Která káva se nejvíce hodí na espresso? Jednodruhová káva? Nebo je lepší směs několika druhů? 
Vždy záleží na vaší chuti.
Jednodruhová arabika vám zajistí jedinečnost vaší kávy, samozřejmě záleží na typu zvolené arabiky. Každá země má své chuťové vlastnosti.
Na přípravu hutnějšího espressa je nejrozšířenější právě směs Arabiky a Robusty.To hlavně pro ty, kteří pijí kávu s mlékem. Robusta je silnější a hořčí s větším obsahem kofeinu.
Káva je méně kyselá, přesto jemně sladká. 

Stupeň pražení - 3/5
Kyselost - 1/5
Chuť - 4/5

Složení:  80% směs arabiky (jižní Amerika) 20% Robusta (Indie, Uganda) 

1 ks. Zrnková káva Panama Don Pepe SHG 250g

Krásná příroda, barevná kultura a jedinečné mikroklima – tak vypadá Panama. 
Země plná překvapení se nachází na hranici mezi Severní a Jižní Amerikou, obklopená Karibským mořem a Tichým oceánem. 
Přestože Panama nepatří k zemědělským velmocím, může se pochlubit unikátní kávou, která je snem všech fajnšmekrů. 
Arabica se zde poprvé objevila v devatenáctém století díky evropským přistěhovalcům. 
Dlouho však byla pouze okrajová plodina. 
Produkce kávy začala nabývat na významu až v posledních desetiletích. 
Panamská arabika je dnes považována za vzácný exemplář. 
Země produkuje kolem 50 000-100 000 pytlů kávy ročně. 
Zatímco celková produkce Panama Arabica neustále klesá, nejlepší plantáže zažívají boom. 
Celková plocha pěstování kávy v Panamě je 22 400 hektarů. 
Dominují malé farmy s průměrnou výměrou 1-10 ha. 
Pěstováním Arabiky se z velké části zabývají domorodí obyvatelé Gnabes Bougle, pro které jsou plantáže primárním zdrojem obživy. 
Celých 82 % panamské kávy tvoří Arabica.
Nejvýznamnější kávovou oblastí Panamy je provincie Chiriquí, která se nachází v západní části země. 
Nejlepší panamská Arabica pochází z údolí Boquete, které se nachází v blízkosti největší aktivní sopky v zemi (Volcán Barú). 
Hornatý terén a úrodná sopečná půda jsou však jen částí kávového bohatství Panamy. 
Vynikající chuť Arabiky je dána především úžasnými mikroklimatickými podmínkami. 
Vítr nad horami zahaluje kávové plantáže jemnou mlhou. 
Výsledkem je, že plody dozrávají pomalu a chuťový profil kávy Panama je bohatý a sladký. 
Plantáže Arabiky se nacházejí v nadmořské výšce 1200-1650 m n. m. 
Zemědělci přistupují ke všem fázím výroby s velkou pečlivostí – od sklizně až po zpracování. 
Plody se sklízí od listopadu do března. 
V Chiriquí jsou speciální zpracovatelské stanice a mlýny, které zajišťují nejvyšší kvalitu panamské kávy. 
Arabica se zpracovává především „mokrou“ metodou. 
Káva Panama SHG pochází z plantáží nacházejících se v nadmořské výšce více než 1500 m n. m., díky čemuž se vyznačuje zvláštní chutí.
Panama káva nabízí výrazný čokoládovo-oříškový požitek s jedinečnými karamelovými a ovocnými odlesky. 

Stupeň pražení - 3/5
Kyselost - 1/5
Chuť - 3/5